Duurzame Fashion

Een warm hart voor mens en planeet

Yest heeft een warm hart voor het welzijn van mens en planeet. Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in het productieproces. Items gemaakt van Tencel, gerecycled polyester, biologisch katoen en EcoVero-viscose, zijn al terug te vinden in de collecties. En nóg belangrijker, zullen daarin steeds vaker gaan voorkomen! Ook zijn alle kledingstukken verpakt in biologisch afbreekbare zakken.


BSCI certificaat
Tamara Textile, onze producent in Turkije, waar het grootste deel van onze collectie vandaan komt is voorzien van het BSCI certificaat. BSCI biedt bedrijven een gedragscode aan, die hen ondersteunt bij hun inspanningen om een ethische toeleveringsketen op te zetten. Deze gedragscode is gebaseerd op internationale verdragen die de rechten van werknemers beschermen. Hierbij gaat het om de volgende sleutelbegrippen: een maatschappelijk verantwoord beleid, vrijheid van vereniging, arbeidsduur en overwerk, non-discriminatie, tegengaan van kinderarbeid en dwangarbeid, speciale bescherming van jonge werknemers, uitbetalen van een minimumloon, voorzieningen voor een veilige en gezonde werkvloer, milieubescherming en geen onzekere werkgelegenheid.
Daarnaast hebben ook de overige fabrikanten waarmee wordt samengewerkt dit certificaat of werken zij met bovenstaande gedragscode.

 

Volg ons